keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Day 332 - kalaisat rieskarullat

Nopeaa, helppoa, juuri niin edullista/kallista kuin itse haluaa, riittoisaa ja täyttävää. Näitä sanoja käyttäisin puhuessani rieskarullien hyvistä puolista illanistujaistarjoiluna.

Rullista voi tehdä juuri niin kevyitä/rasvaisia, edullisia/kalliita ja liha-/kasvispitoisia kuin itse haluaa. Tällä kertaa vieraani olivat kaikkiruokaisia, joten halusin lisätä jotain muutakin kuin kasvista. Valitsin tonnikalan sen suhteellisen edullisen hinnan vuoksi.

Sekoitin keskenään creme freichen, yrttituorejuuston, pieneksi pilkotun paprikan, kaksi purkillista valutettua tonnikalaa (vedessä ollutta versiota) sekä mausteita tasaiseksi massaksi ja levitin seoksen rieskoille. Paketissa oli seitsemän rieskaa ja yksi jäi yli. Täytettä olisi varmasti riittänyt kaikkiin, jos olisin käyttänyt sitä säästeliäämmin ensimmäisten kohdalla.


Rullaaminen onnistuu helpommin kelmun avulla. Jälkikäteen ajateltuna olisi kannattanut rullata toselta  (leveämmältä) puolelta, jolloin leikattuja pikkurullia olisi tullut enemmän. Jälkiviisaana on helppo rallatella.


Rullien kannattaa tekeytyä jonkin aikaa jääkaapissa kelmuun käärittynä. Sillä aikaa ehtii tehdä muita valmisteluja. Isot rullat leikataan annospaloiksi juuri ennen syömishetkeä.


Ylijäämärieskan söin toisena päivänä "tortillana". Not bad at all!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti