sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Day 309 - äidin kaurakeksit

Vanhempani saivat keski-ikään tullessaan terveysintoilupuuskan. Kun krempaton nuoruus alkoi olla takanapäin, he päättivät muuttaa epäterveelliset ruokailutapansa paremmiksi. Siispä parempi myöhään kuin ei milloinkaan! 

Isäni on keksimonsteri. Kauppareissuilla äiti oli aina ostamassa kaurakeksejä tai muita vastaavia iskän toivomuksesta. Loppujen lopuksi äippä kyllästyi jatkuvaan ravaamiseen ja päätti alkaa leipoa keksejä itse. Tällä tavoin hän voi myös kontrolloida sitä, mitä kekseihin on laitettu.


Utelin ohjetta, ja kun vastaukset alkoivat olla vanhan kansan mukaisia "hyppysellinen tätä ja lasillinen tuota" oli aika julistaa time out. Hyppyselliset ja ripaukset oli updeitattava 2010-luvulle ja määrät näyttävät jotakuinkin seuraavilta:


n. 25 kpl

200g margariinia
1,5-2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
7-8 dl kaurahiutaleita
0,5 tl leivinjauhetta
(rusinoita tms.)

Sulata margariini. 

Sekoita kulhossa sokeri ja munat. Lisää joukkoon vehnäjauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe. 

Lisää vähitellen margariini. 

Halutessasi voit lisätä myös rusinoita tai muuta ylimääräistä sälää. Yläkuvassa näkyvä "palanut kohta" on rusina ;)

Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle pieniksi nokareiksi.

Paista uunissa noin 180-190 asteessa noin 15 min tai kunnes keksit näyttävät rusehtuneilta. Äiti sanoi, että vähän alempana kuin keskitasolla, muttei kuitenkaan alimmalla tasolla. Jokainen voi sitten ihan itse arpoa, mille tasolle pellin laittaa omassa uunissaan.




Nämä keksit eivät ole trendimeren uusimpien aaltojen huipulla, mutta makoisia perusherkkuja kuitenkin ja niihin on kiva palata aika ajoin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti