Olen viime aikoina tehnyt lihapullia useaan otteeseen, koska jauheliha on sattunut olemaan oikealla hetkellä sopivan hintaista ja korppujauhoja ei muuten saa käytettyä oikein mihinkään. Tämänkertaisen satsin teemana oli "mitä kaapista löytyy"...
 |
1 dl lihalientä + 1 dl korppujauhoja + mausteet, anna turvota hetken |
 |
Kuullota sipuli + 1-3 valkosipulin kynttä |
 |
Sekoita korppujauheseos + sipulit + 1 kananmuna + jauheliha keskenään.
Itse lisäsin myös vajaan purkillisen yrttituorejuustoa. |
 |
Tästä massasta tuli 42 kpl. |
 |
200 asteisessa uunissa noin 35 min. |
 |
Kun ajasta oli mennyt noin puolet, käänsin pullat ympäri.
Tällöin valmiisiin pulliin ei jää rasvakertymää niiden alle. |
Aina ravintolassa syödessäni mieleen muistuu kastikkeen tärkeys. Kotona teen kastikkeita äärimmäisen harvoin, mutta tällä kertaa onni potkaisi ja löysin kaapin perukoilta nopean ruskeakastikkeen Blå Bandilta.
 |
Sekoita jauhe 2 desiin kylmää vettä ja desiin maitoa.
Kiehauta koko ajan sekoittaen ja anna sitten porista hetken matalalla lämmöllä. |
Valmis annos: lihapullia wok-vihannespedillä ruskeakastikkeen kera:
Bon apetii!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti