tiistai 26. helmikuuta 2013

Day 57 - kaali-nakkikeitto

Talvisin haluaa nauttia kaikkea lämmintä niin ruoan kuin juomankin muodossa. Nykyään en ehdi enkä jaksa tehdä ruokaa siinä määrin kuin haluaisin, mutta jos aikaa suinkin löytyy, käytän sen hyväksi.

Yhteishyvä Ruoka -liitteessä (7.12) oli Kaali-braatvurstikeiton ohje, jonka totesin aikoinaan oikein hyväksi. Käänsin koko reseptivarastoni ympäri (kahdesti) enkä löytänyt ohjetta. Satuin vilkaisemaan kaapin reunalle ja siinähän se oli käden ulottuvilla! Olin kaukaa viisas ja sijoitin sen niin, ettei etsimiseen tarvitse tuhlata aikaa. Fail.

Korvasin bratvurstit tällä kertaa nakeilla ja mausteita laittelin oman makuni mukaan.

Kuullota sipuli, pari valkosipulin kynttä ja n. 500g kaalia kunnes ne pehmenevät.

Lisää 1 kg tomaattimurskaa, 5 dl vettä, kasvisliemikuutio ja mausteet. Keitä n. 20 min. 

Nakit (400-500g)  kannattaa paistaa pikaisesti ennen keittoon lisäämistä. Tulee nätimpää jälkeä.

Lisää nakit keittoon ja keitä vielä n. 10 min. Note to self: hanki isompi kattila!

Bon apetii!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti