keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Day 246 - truu risotto

Mitä tulee mieleen sanasta 'risotto'? Itselleni ainakin herne-maissi-paprikasekoituksella kyllästetty, currylla maustettu kuivahko riisi-jauhelihaseos koulun ruokalassa.

Sitten näytän pari kuvaa siitä, millaista risoton oikeasti pitäisi olla...

Amarone-risottoa

Parmesan-risottoa

Myönnän, etteivät kuvien risotot välttämättä ole kaikista houkuttelevimpia tai vastavuoroisesti näyttävät suklaa-/vaniljajälkkärimössöltä. Ruoat olivat kuitenkin erittäin herkullisia ja suutuntuma oli ihanan pehmeä. Risoton valmistuksessa käytetään viiniä: ensimmäisen kuvan ruoassa on Valpolicellan erikoisuutta, Amarone-punaviiniä ja toisen kuvan vaaleassa versiossa jotakin valkoviiniä. Näistä on kyllä herne-maissi-paprikat kaukana! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti