maanantai 3. kesäkuuta 2013

Day 152 - gazpacho

Kuinka ihanaa onkaan, kun kesä on saapunut ja vieläpä lämpimänä ja aurinkoisena!

Myös kesällä on pitää muistaa syödä, vaikka helteen keskellä ei välttämättä tekisi mieli muuta kuin kylmää juotavaa ja jäätelöä (grilliherkut ovat sitten asia erikseen).

Yksi mieluisimmista kesäruoista on gazpacho eli kylmä tomaattikeitto. Olen käyttänyt ohjenuorana tätä reseptiä, mutta joitain muutoksia tein oman makuni mukaan. Esimerkiksi chilin jätin kokonaan pois ja otin sipulia tilalle. Pitää kuitenkin muistaa (tämän unohdin itse), että sipuleita ei tässä reseptissä kypsennetä ollenkaan, joten maku kyllä puskee sieltä läpi!


Pese ja pilko kasvikset. Riittää, kun leikkaa ne isoiksi paloiksi. Soseeksi ne päätyvät kumminkin.


Laita kaikki ainekset blenderiin tomaatteja lukuunottamatta. Anna hyrrätä.


Lisää lopuksi tomaatit joukon jatkoksi. Sekoita vain vähän aikaa, koska tomaatin siementen rikkoutuminen tekee kuulemma keitosta kitkerää.


Ja niin koitti se hetki, kun soppa on valmis...


Tästäkin reseptistä on monia eri variaatioita. Joissain ohjeissa esimerkiksi tomaatit kaltataan ja sipulit kuullotetaan. Olen jumittunut tähän reseptiin sen helppouden ja nopeuden vuoksi, mutta kokeilu kannattaa!

Tässä on vielä kuva Barcelonan matkaltani, jossa keitto oli paseerattu ja seuraksi oli kipattu krutonkeja. Ihana ilta-ateria juustopatongin ja kylmän limun kera!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti