Bagelit ovat aivan ihanaa ruokaa pieneen nälkään. Isompaan nälkään viereen voi kyhätä vaikkapa salaattia. Tannoisessa tyttöjenillassa tarjoilin lohibageleita. Bagel (Pirkka) leikataan puoliksi ja sitä lämmitetään hiukan esim. leivänpaahtimessa. Itselläni on voileipägrilli, joka sopii suhteellisen hyvin myös bagel-leivän paahtamiseen. Molemmille leivänpuolikkaille sipaistaan tuorejuustoa oman maun mukaan. Käytin tähän tarkoitukseen kevyttä ruohosipulituorejuustoa. Väliin salaattia ja kylmäsavulohisiivuja ja tadaa!
Vertailun vuoksi tässä on kuva New Yorkissa maistamastani bagelista. Tuorejuustoa (luultavasti jotain Philadelphian tyylistä) oli vaikka muille jakaa. Taisin valita täytteeksi aurinkokuivattuja tomaatteja ainakin kuvasta päätellen. Toki Jenkkilässä paikat saattavat vaihdella, mutta uskaltaisin väittää, että Suomi-versiot salaatteineen ja kunnon proteiinipitoisine täytteineen saattaisivat jopa voittaa "bagel-skaban".
Jos bageleita ei jaksa itse täyttää, esimerkiksi Stockmannin kahvila tarjoaa aivan mielettömän herkullisia kanaversioita.
Tuo ylempi näyttää hurjasti paljon paremmalle :P Täytynee joskus itsekin moista tehdä :)
VastaaPoistaSuosittelen! Helppoa, hyvää ja makuja voi vaihdella fiiliksen mukaan ;)
VastaaPoista