Äidin patojen ääreen on aina yhtä mukava palata. Aina myös tietää, että jotain annetaan kotiinviemisiksi. Minulla on kausia, jolloin himoitsen tiettyjä ruokia - myös äitini keitoksia koskien. Nyt on menossa jauhelihapihvikausi. Äiti on aina kutsunut näitä pullukoita pihveiksi, mutta objektiivinen todistaja mainitsi, että ne näyttävät ennemmin isoilta lihapullilta. Pihvejä, pullia, mitänäitänyon...
Olen aina sulkenut korvani äidin opeilta, koska olen halunnut nautiskella pullapihveistä vain hänen valmistaminaan. Nyt päätin kuitenkin opetella itsekin laittamaan näitä ihanan mehukkaita pullukoita, koska vierailut vanhempieni luona tuppaavat harvenemaan viikoista kuukausiin.
6-7 kpl
400 g naudan jauhelihaa
suolaa ja pippuria
1 kananmuna
vettä
1 dl korppujauhoja
öljyä paistamiseen
Sekoita kulhossa jauheliha, mausteet, kananmuna, 0,5 dl vettä ja korppujauhot tasaiseksi massaksi.
Muotoile 6-7 kappaletta isohkoja lihapullia (näitä ei siis taputella lättänäpihveiksi).
Paista pullat öljyssä yhdeltä puolelta ruskeiksi kuumalla pannulla (hella kutosella) ilman kantta.
Laita hella neloselle ja käännä pullat. Paista toinen puoli nätin ruskeaksi kannen alla.
Kun toinenkin puoli on ruskettunut, lisää 1 dl vettä ja laita kansi takaisin päälle. Pulla kypsyy sisäpuolelta höyryn ansiosta.
Pullat ovat valmiit, kun vesi on haihtunut.
Äiti tarjoilee pullapihvejä paistinperunoiden kanssa. Lisäksi vielä vaikkapa vihersalaattia niin ateria on valmis. Nämä ovat niin taivaallisia, että olen jäänyt totaalisesti koukkuun. Itse en ole ohjetta vielä testannut, joten kaikki ainekset mokaamiseen ovat vielä olemassa. Uskottelen itselleni, ettei näiden tekeminen ole rakettitiedettä, joten lähipäivinä tartun toimeen!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti